Concerthall Amsterdam©

Concertgebouw Amsterdam

Concertgebouw Amsterdam

Concertgebouw Amsterdam

Het Concertgebouw Amsterdam werd geopend in 1888 en is wereldwijd beroemd om zijn unieke akoestiek. Jaarlijks komen ruim 800.000 bezoekers naar de bijna 900 concerten en evenementen. Hiervoor is ruimte in twee concertzalen.

Projecteigenschappen
Bouwproject:
Waterdicht maken van gebouwen - speciale gebieden
Objecttype:
Monumentale / historisch waardevolle gebouwen
Korte beschrijving:
Boven de Philharmonic Hall (Grote Zaal) en de kleine zaal bevindt zich een ruimte voor podiumtechniek, gescheiden door een verlaagd plafond. Om rekening te houden met de brandveiligheid werd hier een sprinklerinstallatie geïnstalleerd. De vloer of het verlaagde plafond is van hout met diverse aansluitingen op onderstaande trappen. Deze moeten worden beschermd als het sprinklersysteem afgaat. Wij waren op zoek naar een oplossing die goed zou afsluiten en de technische ruimte praktisch ‘waterdicht’ zou maken.
Oppervlakken:
1600 m2
Opdrachtgever:
Concertgebouw Amsterdam
Verwerker:
Fama Vloeren, Apeldoorn
Opdrachtgever:
Concertgebouw Amsterdam
Adres:
Amsterdam
Datum / Voltooiing:
2024
Rondleiding mogelijk?
Nee

Gebruikte producten en systemen

Download

Referentie als PDF downloaden

  • Concerthall Amsterdam©
  • Concerthall Amsterdam©
  • Concerthall Amsterdam©
  • Concerthall Amsterdam
  • Concerthall Amsterdam
  • Concerthall Amsterdam
Alles tonen

Overige referenties

Tijdens de bouwwerkzaamheden werden in de kelder onder de brouwerij delen van een oude metselwerkmuur ontdekt, die ooit deel uitmaakte van een kloostercomplex. Opdrachtgever en ontwerpers besloten samen om het goed bewaarde en door en door decoratieve metselwerk in het bestaande bouwconcept te integreren en zo te behouden. Daartoe moest het metselwerk in het plintbereik worden afgedicht en tegen opstijgend vocht worden beschermd.
Verder lezen
Het nieuwe receptiegebouw naast de schoolkerk heeft een groot raamfront. De raamkozijnen werden behandeld met vernissen met natuurlijk effect om de natuurlijke uitstraling van het Accoya-hout voor lange tijd te waarborgen en het te beschermen tegen weersinvloeden. De muren in het interieur werden behandeld met Remmers Interieur Beits. Dit wordt aanbevolen voor vochtige ruimten, zoals onder meer badkamers en keukens, en is dus ideaal voor het receptiegebouw, aangezien het ook als café wordt gebruikt.
Verder lezen
Er werd opdracht gegeven tot restauratie van het interieur van het kasteelcomplex, waarbij naast het metselwerk ook ornamenten, zoals beelden, werden gerestaureerd. Dit laatste werd behandeld met Arte Mundit. Door deze behandeling wordt het vuil gereinigd en kan het gemakkelijk worden verwijderd als onderdeel van de opgedroogde massa die ontstaat, zonder het behandelde object in gevaar te brengen. Daarnaast is in dit project Color LA toegepast, waardoor het interieur van Kasteel De Haar door de geringe neiging tot vervuilen ook op de lange termijn aan een hoge visuele standaard zal voldoen.
Verder lezen